Part Ⅱ Listening Comprehension (30 minutes)
Directions: In this section, you will hear a passage three times. When the passage is read for the first time, you should listen carefully for its general idea. When the passage is read for the second time, you are required to fill in the blanks with the exact words you have just heard. Finally, when the passage is read for the third time, you should check what you have written.
According to a new study, a major ingredient to taking the pain out of a stressful day at work is a supportive partner at home. It may not seem like a 26__________ conclusion but the study is the first to 27__________ the effects that a sympathetic ear can have at home and at work.
They found that highly stressed employees had a 25 percent higher level of 28__________ levels if they had a harmonious home life. They were also 33 percent more likely to have positive relationships with colleagues, and a 20 percent higher level of job satisfaction.
29__________ studies have linked work-related stress to 30__________ mental and physical illnesses, such as depression and 31__________. But this study shows how stress can be a vicious circle—adversely affecting the way employees perform at work, which can 32__________ even more workplace stress.
One expert said the mental and physical wellbeing of employees were 33__________ if they came to work still stressed from the day before. He said: “When you,re still angry or upset from yesterday’s stress, your workday will likely go in only one direction—down.”
And there were obvious benefits at home as well. Employees with strong home support were 25 percent less likely to suffer from after-work 34__________ . Having an awareness of a partner’s daily work demands—such as deadlines, a lack of adequate resources and bad bosses—could ensure that 35__________ always communicated, and a partner could see when their loved one was underplaying or exaggerating a problem.
Part Ⅲ Reading Comprehension (40 minutes)(原快速阅读理解调整为长篇阅读理解，篇章长度和难度不变。篇章后附有10个句子，每句一题。每句所含的信息出自篇章的某一段落，要求考生找出与每句所含信息相匹配的段落。有的段落可能对应两题，有的段落可能不对应任何一题。)
Directions: In this section, you are going to read a passage with ten statements attached to it. Each statement contains information given in one of the paragraphs. Identify the paragraph from which the information is derived. You may choose a paragraph more than once. Each paragraph is marked with a letter. Answer the questions by marking the corresponding letter on Answer Sheet 2.
Protect Your Privacy When Job-hunting Online
[A ] Identity theft and identity fraud are terms used to refer to all types of crime in which someone wrongfully obtains and uses another person’s personal data in some way that involves fraud or deception, typically for economic gain.
[B ] The numbers associated with identity theft are beginning to add up fast these days. A recent General Accounting Office report estimates that as many as 75O,OOO Americans are victims of identity theft every year. And that number may be low, as many people choose not to report the crime even if they know they have been victimized.
[C] Identity theft is “an absolute epidemic”, states Robert Ellis Smith, a respected author and advocate of privacy, “It’s certainly picked up in the last four or five years. It’s worldwide. It affects everybody, and there’s very little you can do to prevent it and, worst of all, you can’t detect it until it’s probably too late.”
[D] Unlike your fingerprints, which are unique to you and cannot be given to someone else for their use, your personal data, especially your social security number, your bank account or credit card number, your telephone calling card number, and other valuable identifying data, can be used, if they fall into the wrong hands, to personally profit at your expense. In the United States and Canada, for example, many people have reported that unauthorized persons have taken funds out of their bank or financial accounts, or, in the worst cases, taken over their identities altogether, running up vast debts and committing crimes while using the victims) names. In many cases, a victim’s losses may include not only out-of-pocket financial losses, but substantial additional financial costs associated with trying to restore his reputation in the community and correcting erroneous information for which the criminal is responsible.
[E] According to the FBI, identity theft is the number one fraud committed on the Internet. So how do job seekers protect themselves while continuing to circulate their resumes online? The key to a successful online job search is learning to manage the risks. Here are some tips for staying safe while conducting a job search on the Internet.
exposure, both positive and not-so-positive, it will receive.
[G] Take advantages of site features. Lawful job search sites offer levels of privacy protection. Before posting your resume, carefully consider your job search objectives and the level of risk you are willing to assume. CareerBuilder.com, for example, offers three levels of privacy from which job seekers can choose. The first is standard posting. This option gives job seekers who post their resumes the most visibility to the broadest employer audience possible. The second is anonymous (匿名的)posting. This allows job seekers the same visibility as those in the standard posting category without any of their contact information being displayed. Job seekers who wish to remain anonymous but want to share some other information may choose which pieces of contact information to display. The third is private posting. This option allows a job seeker to post a resume without having it searched by employers. Private posting allows job seekers to quickly and easily apply forjobs that appear on CareerBuilder.com without retyping their information.
[H] Safeguard your identity. Career experts say that one of the ways job seekers can stay safe while using the Internet to search outjobs is to conceal their identities. Replace your name on your resume with a generic (泛才旨 的)identifier, such as “Intranet Developer Candidate ”, or “ Experienced Marketing Representative ”. You should also consider eliminating the name and location of your current employer. Depending on your title, it may not be all that difficult to determine who you are once the name of your company is provided. Use a general description of the company such as “Major auto manufacturer,” or “International packaged goods supplier.” If your job title is unique, consider using the generic equivalent instead of the exact title assigned by your employer.
[I] Establish an email address for your search. Another way to protect your privacy while seeking employment online is to open up an email account specifically for your online job search. This will safeguard your existing email box in the event someone you don’t know gets hold of your email address and shares it with others. Using an email address specifically for your job search also eliminates the possibility that you will receive unwelcome emails in your primary mailbox. When naming your new email address, be sure that it doesn’t contain references to your name or other information that will give away your identity. The best solution is an email address that is relevant to the job you are seeking such as salesmgr2QQ4@provider.com.
J] Protect your references. If your resume contains a section with the names and contact information of your references, take it out. There’s no sense in safeguarding your information while sharing private contact information of your references.
[K] Keep confidential (机密的)information confidential. Do not, under any circumstances, share your social security, driver’s license, and bank account numbers or other personal information, such as race or eye color. Honest employers do not need this information with an initial application. Don’t provide this even if they say they need it in order to conduct a background check. This is one of the oldest tricks in the book—don’t fall for it.
46. Those who post their resumes online for a long time will run an increased risk of becoming victims of identity theft.
47. Robert Ellis Smith says that identity theft is spreading around the world and hard to detect beforehand.
48. Victims of identity theft may suffer additional financial losses in order to restore their reputation and correct wrong information.
49. In the US, 750,000 people are estimated to become victims of identity theft each year.
50. It is a safer way to find a job online when you use an email account specifically.
51. One is supposed to learn how to manage the risks if he or she is going to seekjobs online safely.
52. Standard posting allows fullest potential audience to browse through the resumes posted online.
53. Honest employers will not ask their initialjob applicants to reveal their social security account, driver’s license or bank account numbers.
54. Make sure that your email address will not be named in a way that could let out your personal information.
55. Job seekers are advised to describe the company they are serving right now in a general way instead of giving an exact name.
Part Ⅳ Translation (30 minutes)(原单句汉译英调整为段落汉译英。翻译内容涉及中国的历史、文化、经济、社会发展等。四级长度为140-160个汉字)
Directions: For this part, you are allowed 30 minutes to translate a passage from Chinese into English. You should write your answer on Answer Sheet 2.
过去的七年，中国的房地产(real estate)业经历了前所未有的高速增长。对于那些月薪较低却渴望在大城市 拥有一套属于自己的体面、舒适的栖身之所的人来说，高昂的房价是他们无法承受的负担。鉴于这一状况，政府 近来采取了一系列的措施来防止房价过快增长，包括提高利率及增加房产税等。目前，这些措施在部分城市已经 取得了初步的成效。
Part Ⅲ Reading Comprehension
46. [F]。题干意为，将简历长时间放在网上的人身份被盗用的风险会增加。注意抓住题干关键词post their resumes online for a long time和increased risk。文章段落中论及将简历长时间放在网上会增加风险的内容在
47. [C]。题干意为，Robert Ellis Smkh称身份盗用行为正遍及世界各地，而且难以察觉。注意抓住题干关键词 Robert Ellis Smith、identity theft、around the world和detect。文章段落中论及身份盗用泛滥和难以事先察觉 的内容出现在[C]段，该段首句提到了 Robert Ellis Smkh认为身份盗用“绝对是一种流行病”，下文中Robert Ellis Smkh又明确指出身份盗用已经成为世界性的行为，它难以察觉，往往是在你发现时已经晚了。这与 题干表述的含义是一致的，故本题应选[C]。
48. [D]。题干意为，身份盗用的受害者可能会为了挽回名誉并纠正错误信息而遭受额外的经济损失。注意抓 住题干关键信息 Victims of identity theft、additional financial losses、restore their reputation 和correct wrong information。文章段落中论及身份盗用受害者遭受额外经济损失的内容出现在[D]段，该段末句提到，(身 份盗用)受害者的损失不仅仅包括现款损失，而且还包括为了恢复名誉和纠正错误信息所支付的额外经济 损失，题干是对原文的同义转述，故答案为[D]。
49. [B]。题干意为，在美国每年估计有75万人成为身份盗用的受害者。注意抓住题干关键词the US、750,000 people和estimated。文章段落论及美国身份盗用受害者人数统计的内容出现在[B]段，该段第二句提到，一 份最近的官方报告估计，每年有多达75万美国人成为身份盗用受害者。由此可见，题干是对原文的同义转 述，故答案为[B]。
50. [I]。题干意为，使用专门的电子邮箱账号在网上找工作是个比较安全的办法。注意抓住题干关键信息find a job online、email account和specifically。文章段落论及使用专门的电子邮箱账号在网上找工作的内容出现 在[I]段，该段第二句提到，在网上找工作时保护隐私的另外一个办法是为在网上找工作专门开通一个电 子邮箱账号。由此可见，题干是对原文的同义转述，故答案为[I]。
51. [E]。题干意为，如果人们想在网上安全地找工作就应该学会如何控制风险。注意抓住题干关键信息 manage the risks。文章段落中论及在网上找工作要学会控制风险的内容出现在[E]段，该段第二、三句以问 答的形式指出，成功的网上求职(既要发布求职信息又要保护自己)的关键在于学会控制风险。由此可见， 题干是对原文的同义转述，故答案为[E]。
52. [G]。题干意为，“标准(简历)投放方式”可以使投放在网上的简历被最多的潜在读者浏览到。注意抓住题 干关键信息Standard posting、fullest potential audience和browse through。文中段落论及Standard posting的内 容出现在[G]段，该段第五、六句提到，第一种方式是“标准(简历)投放方式”，这种方式可以使投放简历 的求职者让最广泛的潜在读者最有可能看到自己的简历。由此可见，题干是对原文的同义转述，故答案为
[G] 。题干中的fullest potential audience与原文中的the broadest employer audience possible对应。
53. [K]。题干意为，诚实的雇主不会要求最初的求职者透漏自己的社保账号、驾驶执照或银行账号等信息。注 意抓住题干关键信息honest employers、job applicants和reveal their social security account、driver’s license or bank account numbers。文章段落中论及雇主对求职者的要求的内容出现在[K]段，该段第二、三句提到， 求职者不应分享社保、驾照、银行账号或种族、眼睛颜色等其他个人信息，诚实的雇主不需要最初的求职 者透露这些信息。由此可见，题干是对原文的同义转述，故答案为[K]。
54. [I]。题干意为，要确保你的电子邮箱地址的命名方式不会泄露你的个人信息。注意抓住题干关键信息 make sure、email address、be named 和 let out your personal information。文中段落论及电子邮箱命名的内容出 现在[I]段，该段第五句提到，在给新电子邮箱命名时，要确保邮箱名中不含有你的名字或其他会泄露你的 身份的信息。由此可知，题干是对原文的同义转述，故答案为[I]。题干中的make sure与原文中的be sure对 应,let out your personal information 与 give away your identity对应。
55. [H]。题干意为，建议求职者描述自己目前所供职的公司时应该以宽泛的方式而不是直接给出具体名 称。注意抓住题干关键信息describe the company they are serving right now、in a general way和giving an exact name。文中段落论及求职者描述所供职公司的方式的内容出现在[H]段，该段倒数第二句提到，要 使用诸如“重要汽车生产商”、“国际包装货物供应商”等宽泛的称谓描述你的公司，由该段上文内容可 知，这里所说的公司就是指求职者目前仍供职的公司。由此可知，题干是对原文的同义转述，故答案 为[ H]。?
Part Ⅳ Translation
In the past seven years, China’s real estate industry has developed in a record high speed. For those who earn less but are eager to own a decent and comfortable place of their own in a big city, the high housing price is a heavy burden that they cannot afford. For this reason, the government has taken a series of measures to prevent the housing price from rising too fast, including raising interest rates and increasing taxes on real estate etc. Presently, these measures have achieved initial effects in some cities.
1.房地产业：翻译为real estate industry。
2.前所未有的高速增长：翻译为a record high speed。
3.鉴于这一状况：可以根据上下文的语境转译为for this reason。
4.采取一系列的措施：翻译为take a series of measures。
5.取得初步成效：翻译为achieve initial effects。